søndag den 19. april 2015

MKD 4. semester - LYD

Hej :)

Vi har på 4. semester i MKD undervisningen arbejdet med lyd. Dette har vi blandt andet gjort ved brug af programmet audacity - dette er et lyd redigerings program.

Vi blev delt i små grupper, hvor jeg kom i gruppe med Mia og Jetmira. Vi fik at vide, at vi i grupperne skulle lave små lyd fortællinger og vi kunne selv være kreative og vælge hvad de skulle handle om. Da Jetmira havde fødselsdag, valgte vi hurtigt at vores lyd-fil skulle handle om dette.

 Vi optog et lille interview, hvor Jetmira fortalte om sin fødseldag - vi optog det lidt, som et lille radioindslag. Der efter lagde vi interviewet ind i audacity og klippede de ting ud, som vi skulle bruge.

Der efter gik vi på internet siden youtube og fandt noget musik, som vi synes passede til temaet fødselsdag - denne musik fil, lagde vi så ind som underlægnings musik til interviewet.

Dette var en spændende proces hvor vi lærte audacity bedre, at kende og jeg lærte hvordan man kan hente musik ned fra andre internet sider og lægge det ind i audacity.

Jeg mener, at et program som audacity sagtens kan bruges ude i den pædagogiske praksis. Man kunne sammen med børn i forskellige alders grupper skabe nogle gode medieprodukter.


  • I vuggestue mener jeg, at man kunne bruge programmet til f.eks. at lave nogle lyd bøger med eventyr eller andre historier, som børnene kunne lytte til.
  • I børnehaven kunne man tage børnene med ind over optagelserne - de kunne få diktafonen i hånden og selv snakke og på den måde få en sjov oplevelse ved at høre deres egne stemmer i lyd-filen. Dette vil efter min mening kræve en del voksen styring, og selve redigerings processen ville mest skulle laves af den voksne.
  • i fritidshjem og klub ville børnene kunne være med i hele processen fra ide til hvad lyd-filen skulle handle om og helt til selve redigerings og klippeprocessen. 
  • inden for special området hvor det f.eks. kan være folk med fysisk eller psykisk handicap eller nedsat funktionsevne kunne man igen bruge programmet audacity til, at lave små lyd-filer som de kunne lytte til. 
Jeg kommer helt sikkert til, at bruge programmer som audacity i mit fremtidige arbejde som pædagog, da jeg mener at det er en anderledes og kreativ måde at bruge digitale medier på. Dette kan bruges til at sætte børn fantasi og sanser igang og på denne måde måske være med til at støtte barnets udvikling og kompetencer.

- Stine Marie Hedegård

Ingen kommentarer:

Send en kommentar